Dracula anmeldelse AoA

GRUSOMT GRINAGTIGT
Dracula på Bora Bora-scenen byder på både gys og grin. Anmelder Kirsten Dahl uddeler fire stjerner.
Dracula---foto-Sune-Hede-web

Det gibber i publikum. Og gysene løber som en steppebrand ned mellem tilskuerrækkerne. Samtidig klukler vi. Sådan helt spontant. Med gib, gys og latter gengælder vi den rablende vampyrhistorie, som udspiller sig på scenen i et herligt forlystelsesfyldt trav.

Theatret Thalias Tjenere har fyret godt og grundig op under Bram Stokers »Dracula«, den udødelige vampyrklassiker over dem alle.

Det lille århusianske professionelle masketeater er i sit es. På den lille scene på Bora Bora gennemspiller Linda Fallentin, Helga Rosenfeldt-Olsen, Stephan Vernier og Brian Samsboe en grum vampyrhistorie.

»Det skete, det sker, og det vil ske,« siger spillerne. De læser alvorsfyldt op af gamle bøger, men kaster samtidig skælmske blikke over scenekanten. Den første, det skete for, var for Lucy i 1897.

Michael Fields har iscenesat de bloddryppende løjer, så tiden danser underholdende af sted. Spillerne er klædt som i 1897’erne og bærer store skønne masker. Ud og ind mellem storknirkende og vakkelvorne trækister går det over stok og sten. Snart dukker en klam Dracula-hånd op bag et kistelåg. Snart sniger lange sorte fingere sig ud gennem vinduesgardiner. Snart springer vampyren frem bag gardiner og ud af skabe. Og det er ikke kun Lucy, Dracula sætter tænderne i.

Det særligt morsomme ved forestillingen er det tvist af sort humor, som teatret lader gennemsyre alt, som sker. Alt gøres en tand mere vildt, voldsomt og grotesk. Siver der lidt jord ud af en kisteside, fikses det med en lille håndholdt støvsuger.

Når Lucy skal have blodtransfusion pløkkes en gigantisk kanyle ind i den blodbane, som først er ridset tværs over pigens håndled. Og når en vampyr skal til­intetgøres, sker det med tykke stolper og blod som splatter.

Læs også: Teateranmeldelse: Pølse!

Sjove mellemspil

Som et tillægskolorit til historien om Lucy har teatret indlagt tre sjove mellemspil, tre vampyrlektioner. En i, hvordan man genkender de blodsugende bæster. En i, hvordan man kan søge at beskytte sig mod dem. Og en sidste i, hvad der skal til for at udrydde dem. Det sidste, forstår vi på slutbilledet, er en umulighed, da der bor en vampyr i os alle….

Så er man til gys og grin er Theater Thalias Tjeneres maskeversion af »Dracula« en underholdende lille times teater, for alle over 10 år.

»DRACULA« Af Theatret Thalias Tjenere frit efter Bram Stoker. Instruktion: Michael Fields. Musik: Loz Kaye. Medvirkende: Linda Fallentin, Helga Rosenfeldt-Olsen, Stephan Vernier og Brian Samsboe. Aldersgruppe: 10 år og opad. Spiller på Bora-Bora 16. april kl. 10 og kl. 19, 17. april kl. 12 og 19, 18. april kl. 11 og 20.