Om målgrupper

Som du muligvis har opdaget på siden praktiske oplysninger, har vi ved langt de fleste forestillinger valgt kun at fastsætte en minimumsalder.  Denne betegnelse må imidlertid ikke forveksles med forestillingens målgruppe.  Ofte sætter vi minimumsalderen til 5 år – hvilket skyldes det simple faktum, at en del børn under 5 oplever selve maskerne som farlige.  Denne sikkerhedsgrænse har ikke nødvendigvis noget med forestillingens indhold at gøre.

Det er vores hensigt at alle vores forestillinger er fængslende og fornøjelige for så bredt et publikum som muligt. Især forestillinger, som skal kunne spille på gaden, hvor vi som teater ikke er herre over, hvem vi spiller for. Vi bestræber os på at skrue forestillingerne sammen, så der er noget for alle. En oplevelse, der taler til barnet i de voksne, samtidig med at den giver de mindre publikummer noget at strække sig efter.

Imidlertid er vi klar over, at for dem, der skal arrangere oplevelser for andre – om man er skolelærer, kommunal arrangør eller familiens billetkøber – er det vigtigt at kunne gennemskue, om forestillingen egner sig til dem man repræsenterer. Derfor er det blevet almindelig kutyme for mange teatre at fastsætte en aldersgruppe på hver forestilling.     

Vi oplever til gengæld, at sådan en forenkling ofte er forbundet med så mange forbehold, at det risikerer at blive mere vildledende end vejledende. Erfaring siger, at de virkelige tal ofte er ret elastiske afhængigt af hvilken sammenhæng, forestillingen skal spille i. 

En forestilling, der egner sig godt til et blandet publikum, eller til en hel skole samlet, vil måske være fejlskudt til en ren 8. klasse. Og vi vil måske synes det er ærgerligt, at lillebror eller lillesøster skal blive hjemme fra en offentlig forestilling, som vi i skoleregi har vurderet passer allerbedst til en 3. klasse. Osv.

Sætter vi minimumsalderen til 5, betyder det blot, at en 5-årig efter vores mening sagtens vil kunne få en god og underholdende oplevelse ud af forestillingen – selvom den bliver en anden end den, som ældre børn eller voksne får.

Vi håber, at informationen her på hjemmesiden giver et tilstrækkeligt beslutningsgrundlag. Men er du i tvivl om, hvorvidt en forestilling er noget for dem, du repræsenterer, så ring gerne til os på tlf. 86 13 78 99. Vi deler gerne vores erfaringer med de forskellige målgrupper.

…I øvrigt har de fleste af vores forestillinger ingen praktisk maksimumsalder. Vores målsætning hedder, at det teater vi laver, meget gerne skal være noget, vi selv gerne vil se.