VINDER AF PUBLIKUMSPRISEN 2016
VED PERFORMING ARTS PLATFORM

”En forrygende, fabelagtig, sjov og fantastisk Forestilling!”
– Morten Bundgaard, Tungelundskolen

”…Et teaterkompagni, som vitterligt kan kunsten…tilskuerne står opslugte i en helt anden verden!”
– Juryens motivering, Teaterprisen 2016

”Det bedste teater, vi har set!”
– Bettina Bjerg Iversen, Herning HF og VUC

Store illusioner

– en ikke helt usand historie

Melodramatisk Stumfilmsteater for fuld skrue.

Vi befinder os i Århus, 1910 – begyndelsen af den danske stumfilms guldalder. Dengang helten lignede en helt, og skurken virkelig ikke var ret sød.
En tapper lille filmtrup kæmper for at få det mesterværk i kassen, som uden tvivl vil blive gennembruddet – ikke mindst for vores heltinde, Asti.

Den revolutionerende nye opfindelse har skabt et miljø fuldt af håb, inspiration og ambitioner, hvor talenter fødes og mediet udvikles i rivende fart. Men filmverdenen viser sig også at være benhård, og i konkurrencen mellem spirende filmselskaber er bedrag, sabotage og andre nederdrægtigheder hverdagskost. Asti vikles ind i et spind af løgne og skjulte motiver som sætter venskab, loyalitet og endda kærlighed på prøve. Hvem er i virkeligheden skurk og hvem er helt, når kameraet ikke ruller?

I Theatret Thalias Tjeneres vilde og visuelle komiske maskeunivers rejser vi tilbage til Aarhus’ fortid som stumfilmskulisse. Det er sjovt. Det er forbløffende. Det er for hele familien.

Foto:© Anders Hede

Om målgrupper

Præsentationen sker med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg,  Dansk Skuespillerforbunds produktionsstøttemidler, Jyllands-Postens Fond, Beckett-Fonden, TOYOTA-Fonden,  Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, BUPL’s Solidaritets- og kulturpulje, Aarhus Stiftstidendes Fond  og Gurli og Knud Pedersens Fond. Særlig mange tak til Uffe Blaabjerg og Teaterhuset FILUREN.