[bgsection pex_attr_title=”Den store Bastian” pex_attr_subtitle=”” pex_attr_undefined=”undefined” pex_attr_style=”section-light” pex_attr_bgcolor=”f4fafc” pex_attr_image=”http://thaliastjenere.dk/wp-content/uploads/2014/10/bg-homewrapper.png” pex_attr_imageopacity=”0.5″ pex_attr_titlecolor=”3ea5ce” pex_attr_textcolor=”82acbd” pex_attr_bgimagestyle=”static”]En helt igennem uopdragen fejlfortolkning af den klassiske moraliserende billedbog. En storslået og visuel, ordløs og larmende oplevelse for artige såvel som uartige børn og voksne.

I Den Store Bastian oplever vi børn, når de er bedst: lydige, renlige – og fuldstændig uden skrupler. Ideen om det velopdragne barn vendes på hovedet, og duksenes uskyldige leg med de voksnes regler bliver absurd, komisk, og (lidt) skræmmende.

Der leges med ild og løbes med sakse i en forstørret, forstyrret verden, som består af lige mængder gode grin og øjenopspilende gru.

Den Store Bastian tager udgangspunkt i den kendte billedbog af samme navn, skrevet og tegnet i 1845 af Heinrich Hoffmann som en opdragende og morsom julegave til sine børn. I dag har vores syn på opdragelse flyttet sig markant, så budskabet får en helt ny drejning, men alligevel – eller måske derfor – er værdien i Bastians historier større end nogensinde. Ikke mindst underholdningsværdien.

Vi følger Peter, en sjusket og vild dreng med ustyrlig, uredt hår og negle, der aldrig har set en saks. Da han skal integreres i duksenes rækker, fører de artige børn ham – og publikum – gennem Bastians billedbog, en rejse, der får karakter af en række prøvelser som man næppe slipper igennem uden mén.

[/bgsection]

[bgsection pex_attr_title=”” pex_attr_subtitle=”” pex_attr_undefined=”undefined” pex_attr_style=”section-dark” pex_attr_bgcolor=”000000″ pex_attr_image=”” pex_attr_imageopacity=”0.1″ pex_attr_titlecolor=”ffffff” pex_attr_textcolor=”ffffff” pex_attr_bgimagestyle=”static”][pexvimeo pex_attr_src=”http://vimeo.com/8945645″ pex_attr_width=”500″ pex_attr_inner=”true”][/pexvimeo][/bgsection]