Store illusioner

– en ikke helt usand historie

Melodramatisk Stumfilmsteater for fuld skrue.

Vi befinder os i Århus, 1910 – begyndelsen af den danske stumfilms guldalder. Dengang helten lignede en helt, og skurken virkelig ikke var ret sød.
En tapper lille filmtrup kæmper for at få det mesterværk i kassen, som uden tvivl vil blive gennembruddet – ikke mindst for vores heltinde, Asti.

Den revolutionerende nye opfindelse har skabt et miljø fuldt af håb, inspiration og ambitioner, hvor talenter fødes og mediet udvikles i rivende fart. Men filmverdenen viser sig også at være benhård, og i konkurrencen mellem spirende filmselskaber er bedrag, sabotage og andre nederdrægtigheder hverdagskost. Asti vikles ind i et spind af løgne og skjulte motiver som sætter venskab, loyalitet og endda kærlighed på prøve. Hvem er i virkeligheden skurk og hvem er helt, når kameraet ikke ruller?

I Theatret Thalias Tjeneres vilde og visuelle komiske maskeunivers rejser vi tilbage til Aarhus’ fortid som stumfilmskulisse. Det er sjovt. Det er forbløffende. Det er for hele familien.

Præsentationen sker med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg,  Dansk Skuespillerforbunds produktionsstøttemidler, Jyllands-Postens Fond, Beckett-Fonden, TOYOTA-Fonden,  Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, BUPL’s Solidaritets- og kulturpulje, Aarhus Stiftstidendes Fond  og Gurli og Knud Pedersens Fond. Særlig mange tak til Uffe Blaabjerg og Teaterhuset FILUREN.

Foto:© Anders Hede